DESNÁ - středisková výprava

Termín: 2.11.- 4.11.2012
Autor: ZaZu

V pátek cca 16:45 jsme se sešli na vlakovém nádraží Praha-Vršovice. Asi okolo 17:10 jsme se vydali na nástupiště a nasedli do vlaku směr Tanvald. Ve vlaku byla jako vždy zábava, vyplňovali jsme dotazníky a večeřeli jsme. Asi tak za 3 hodiny jsme dorazili do Tanvaldu, přestoupili jsme na vlak, který jel směrem Desná, Kořenov a dále na Harrachov. Vystoupili jsme na zastávce Desná Pustinská a šli jsme směrem k základně. Když jsme si rozdělili pokoje, šli jsme do společenské místnosti a vyslechli si přednášku o rodu Drákulů, kteří tu žili. Byly zde uloženy i jejich ostatky. Když se ale k ostatkům dostala krev, ožily a pokousaly kuchaře (Kondora). Rozdělili jsme se do skupin, a rozhodli se, že tuto záhadu vyřešíme a upíra zabijeme. Šli jsme spát. Ráno nás probudila Cipi, která velice pěkně hrála na klavír.

Byla rozcvička pod vedením Četníka, pak snídaně a poté jsme si šli sbalit všechny potřebné věci, vyfasovali jsme svačinu a šli na vlak směr Harrachov. Dojeli jsme do Harrachova a po skupinkách vyrazili zpět na základnu. Mezi sebou jsme měli rozestup 15min. Cestou jsme plnili různé úkoly s různou obtížností. Šli jsme podél řeky Jizery, železnice z Harrachova do Tanvaldu, přes Kořenov a Nýčovy Domky zpět na základnu. Tady jsme dlouho čekali na ostatní skupiny a pak byl oběd: těstoviny s omáčkou. O odpoledním klidu jsme luštili nápovědu, která nám měla dát jméno šamana, který ví, kdo je upír a také jak ho zlikvidovat. Moc nám to nešlo. Odpolední program byl velice zábavný - plnili jsme úkoly a dostávali za ně ingredience na česnečku, kterou jsme pak také vařili. Když byla uvařená, měli jsme ji dát šamanovi, který jí má rád. Zjistili jsme, že je to Rychlík. Ten nám poté pomohl vyluštit nápovědu a zjistili jsme, že šaman, který ví kdo je upír, je Mýval. K večeři byla česnečka. Byla naplánovaná hra, která se musela kvůli dešti odložit. Mezitím se hrála hra podobná městečku Palermu. Když přestalo pršet, šli jsme na kopec a hráli skvělou hru pod vedením Topinky. Měli jsme sfoukávat svíčky ostatním družinám. Pak jsme šli zpět na základnu a šli jsme spát. Rychlík vyprávěl holkám, Ondrovi a Otesánkovi pohádku „O princezně a slonovi“ a pak ještě horor.

Ráno nás zase vzbudil klavírní budíček. Byla nudná rozcvička s Četníkem. K snídani byla vánočka a bábovka. Mýval nám oznámil, že upír je Krtek. Museli jsme sehnat různé potřeby na operaci, aby se krtek stala zpět normálním člověkem. Když jsme je sehnali, Mýval s Delfínem Krtka operovali. Vyoperovali jí upíří srdce a zuby, vyhnali zlé duchy a Krtek se stala zpět člověkem. Šli jsme si sbalit věci a byl oběd. K obědu byl vynikající buřt-guláš. Poté jsme uklízeli základnu a cca v 15:00 jsme šli na vlak. Dojeli jsme do Tanvaldu a přestoupili na rychlík do Prahy. Ve vlaku jsme hráli hru „sirky“. Bylo tam strašně přetopeno. V 18:45 jsme dojeli na Hlavní nádraží a vyzvedli si nás rodiče. Byla to velice pěkná výprava.