Grand Chase 2016

Termín: 19.2.2016
Autor: Anonym

Byl temný mlhavý večer a člověk měl pocit, že ho někdo sleduje. A skutečně, ve stínech domů, mimo slabá světla pouličních lamp, se pohybovali agenti. 

V budce uprostřed prázdné ulice z ničeho nic zazvonil telefon. Jednou, dvakrát… Ruka v kožené rukavici ho zvedla a do ticha se ozvalo tajné heslo: „Hamburger a hranolky!“ Z telefonu se ozvaly instrukce, které si hbitě agent zapsal. 

Takováto scéna se odehrávala po celé Malé straně, pár kolemjdoucích nemělo sebemenší tušení, že zrovna v tento den, v tento večer probíhala jedna z největších špionážních válek v centru Prahy. 

Například k předání tajných dokumentů sice došlo, ale oba předávající zrádci byli nalezeni mrtví s prostřelenou hlavou, samozřejmě bez svých kufříků. 

V malé uličce zase vklouzla obálka s penězi do správných rukou.

Ani agent K. neunikl a nejeden cizí agent se s ním „vyfotil“. Tyto inkriminující fotky jistě vedly k rychlé přeměně neopatrného agenta v koňský salám…

Ovšem jen jedna špionážní organizace mohla vzejít z této bitvy vítězně. Nebyla to ani francouzská tajná služba, která z marnosti udělala ctnost, ani CIA, odkud sice přišlo velké množství agentů, ale nebyli dostatečně bezpáteřní. Vítězem se stala GRU se svými neortodoxními metodami. 

Na konci dne nebylo po válce ani vidu ani slechu, jen ve vzduchu byla cítit nasládlá vůně medu.
Snad si město zase na rok dva oddychne, než začne další válka odehrávající se ve stínech…


Poznámka redakce: Tuto správu jsme obdrželi v zakrvácené obálce. Pisatel nebyl zatím nalezen. Úřady popírají, že by k čemukoliv z popisu výše došlo.