Grand Chase - okresní hra

Termín: 21.11.2014
Autor: Pavouk

Mawadánci na GRAND CHASE

Tak jsme se zase vydali na nějakou tu akci v pátek 21. listopadu. Tentokrát v hojném počtu celých čtyř lidí… a Rychlík. Přesněji: Otesánek, Bubu, ZaZu a já Pavouk… a Rychlík.

Vše začalo klasickým srazem na Podbělohorské, který byl tentokrát o dvě minuty dříve, než přijel autobus, a tak si Otes nestihl vzít bundu ani večeři. Člověk by si řekl, že bez bundy se dá klidně obejít, ale když jsme přijeli na místo, zjistili jsme, že zima není tak příjemná jako teplo. Pořád jsme ale měli dvě bundy na čtyři osoby.

Sraz byl u vchodu do metra Lužiny a hned jak jsme vystoupili z metra, potkali jsme ostatní skauty z jiných středisek, byl tam například Škebloň, Panda, Strejda, Profesor… a Rychlík. Škebloň nás všechny odvedl do Central Parku, kde nám vysvětlil pravidla hry. Mohli jsme si vybrat pohlaví. Dále nás rozdělil na dva týmy: Runneři, kteří pašují zásilky a cédéčka a Securiťáci, kteří se jim v tom snaží zabránit. Čirou náhodou byli všichni čtyři Mawadánci v jednom tým, v Securiťácích. 

Už byla tma a hra jela. Hlídkovali jsme v celém parku a okolí a snažili se nachytat Runnery. Když jsme běhali, tak nám ani nebyla zima. Většinu času jsem byl s Otesánkem a náš jediný úlovek byl Runner s cédéčkem, na kterém byly informace o cestách Runnerů.

Po chvíli hlídkování v ulicích jsme si všimli, že kolem nás jezdí auto, ve kterém není nikdo neznámý. Takže v něm je někdo známý. Byl to Básník a zjistili jsme, že spolupracuje s Runnerama a tak jsme neustále byli u auta, nebo jsme ho blokovali. Důležité u blokování auta je, že je to o psychice, jak správně tvrdila ZaZu. O psychice to je bohužel jen do té doby, co vás řidič vidí.

Po chvíli hra skončila a tým Security vyhrál! Měli jsme 57% proti 43%, takže opravdu jasná výhra. Odměna byla buď Bounty nebo Snickers. A ne, tyto firmy mi nenabídli žádný finanční obnos za tuto reklamu. Také jsme vyhráli pytlík bon-parů!!!

Obecně si myslím, že se akce velmi povedla a členové střediska si ji i přes tu zimu užili… a Rychlík taky. Jestli bude v budoucnu podobná akce, rád se jí zúčastním.