HKV 007

Termín: 2.11 - 4. 11.2018
Autor: Richard Švejčo

V pátek 2.10. konečně začala výprava skautů HKV 007. Sešli jsme se na hlavním nádraží, odkud jsme jeli do města Litoměřice. Cesta byla bez problémů, tedy až na SoCoola, který byl trochu hodně otravný a pravidla, které nastavil, byla až poněkud přísná až trapná. Jen jsme museli přestupovat v Lovosicích, kde jsme se báli, že nám vlak ujede. Když jsme konečně přijeli, tak jsme šli do základny, ale díky Otesánkovi jsme šli menší okruh přes město, ale nakonec jsme v pohodě dorazili na základnu. Na místě už byl Rychlík a Buzz, kteří vše rozdělili. Nakonec prvního dne jsem lehnul a usnul.

 Ráno jsem se probudil s tím, že mám prý na starost rozcvičku… Ta trvala tak půl hoďky, krásně jsme si podle mě zaběhali. Bylo to tedy vidět i na ostatních. K snídani jsme měli rohlíky s marmeládou, kde jsem dal rekord v snězení rohlíku cca za 16 vteřin, druhé místo obsadil Otes, který to dal za 66 vteřin. Po snídani následovaly deskovky, jsme hráli až do času oběda, což byly penne s rajskou. Moc se povedly. Po obědě jsme si šli dát NERF battle do místního parku, kde bylo celkem dost lidí. Koukalo na nás spoustu lidí, co tam děláme, nakonec jsme obsadili menší část parku a FIGHT mohl začít. Rozdělili jsme se na týmy. Hráli jsme si tam až do doby, co se začalo stmívat. Když jsme přišly, tak byl konečně začátek LARPU, kde se začali rozdávat role. Zatím jsme se měli převléknou do společenského oblečení. Po rozdání začala hra.

Byli jsme pozváni do Casina Royale, kde bylo doopravdy kasíno, prachy, žetony, ruleta, Black Jack, poker, bar. Já ze začátku ale bohužel neměl žádné peníze, ale to se mohlo změnit, bylo tu spousty cest, jak si vydělat nějaký ten balík. Kolovaly zde drogy, vzácné předměty, prášky ale i zbraně (zabíjet se naštěstí smělo až od nedělního rána). Lidé hledali všechno možné, hledali vrahy, agenty či nějaké zajímavosti, navíc se zde vytvářeli různé aliance. Já měl třeba za úkol jako tajný agent BIS (Richard Švejčo) najít a zlikvidovat vraha lichých čísel. Bohužel jsem o něm nic nevěděl. Ale bylo zde mnohem víc agentur jako třeba CIA, FSB či MI6.

Čas ubíhal a už byl čas na večeři, měli jsme párky s rohlíkem a byl zde další závod, kde jsem znovu vyhrál, párek jsem snědl za pouhou vteřinu a půl, po večeři jsme se ještě různě vyslýchali apod. Na to následoval legendární film Johny English 1, po filmu jsme zapnuli hru SCP, po nějaké době jsme zjistili, že už je půl jedný a tak jsme šli spát.

Ten den v 7:30 jsme stávali a začali dělat snídani, krájet vánočku a kakao. Ráno už byly poschovávané zbraně po základně a byla větší možnost nějakou nalézt. A teprve o snídani se začali všichni bát, ať je nikdo nezabije a tak byli všichni nervní a tak nikdo nechtěl být ve dvou v jedné místnosti. Při snídani byli objeveny i nějaké otrávené vánočky. Tak 15 minut po snídani zde už byla první vražda a poté odpadávali další, ale byli zde i nalezeni nějací podezřelí z vražd přímo tito: Ozzy O’Zbrna, Bruno Jupiter, Michael Johnson (který byl i utajený vrah pod přezdívkou ‘‘IVAN‘‘, po kterém se ptali snad úplně všichni). Poté jsem na řadu přišel i já, kdy Michal Gravid (Mára) přišel s tím, že mi dá zbraň a já jsem samozřejmě neodolal, sice jsem v té době měl už 4 zbraně, tak jsem mu ty peníze přeci jen dal a když se vrátil, tak mi se zbraní šel po krku, a tak mě zabil, naštěstí jsem mel po ruce zbraň a stihl jsem ještě před umrtím vystřelit a sejmout ho, taktéž.

Hra trvala ještě asi 45 minut… po LARPU jsme si sedly a každý vysvětloval svou postavu a svůj ůkol kde jsem se dozvěděl že můj BIS kolega Tomáš Cval mě zradil a dal panu Gravidovi moje informace který čirou náhodou byl ze stejné organizace.

Před obědem jsme si dali ještě krátký Nerf battle: dobývání základny nebo vrchního patra, k obědu byla chutná oregánovka s pečivem. Po obědě měl Rychlík výzvu, jestli někdo sní 4 čokolády na vaření za 7 a půl minuty. Tak jsem se přihlásil (s tím že jsem předem věděl že to nedám) tak jsem se aspoň najedl, za tento čas jsem snědl 2 čokolády. Po obědě jsme si šli udělat skupinovou fotku a zabalit si, ale i trochu pouklidit. Poté jsme zopakovali inside NERF battle, ale tentokrát se všemi. A najednou už byl čas na to jet domů. Tak jsme ještě pouklidili, vzali tašky a hodně jídla na cestu a šli jsme na vlak. Zpáteční cesta už byla bohužel rychlá, sice jsme znovu přestupovali v těch Lovosicích ale co…

Vložil agent BIS, Švejčo… Richard Švejčo