HKV 2x2x2

Termín: 8. - 10.11.2019
Autor: -

Naši mawadánští historikové nedávno objevili velice zajímavý dopis z třicátých let minulého století. Adresát sice není známý, jisté ale je, že obsah tohoto dopisu by měl nadále zůstat přísně utajen. Proto vám ho přinášíme prostřednictvím naší kroniky.

Milá … (jméno z papíru vypáleno)

Nebudeš mi věřit, co se mi tento víkend přihodilo, ale i tak se ti to pokusím popsat. Vše začalo v pátek večer na Stodůlkách. Měl jsem namířeno na panství Barona. Doteď neznám jeho celé jméno, myslel jsem, že se bude jmenovat Richard Leak, ale to musel být nějaký můj přelud, na své sklenici měl totiž vybroušeno B. Zeman – tedy asi Baron Zeman. Zvláštní jméno. Vraťme se ale k pátečnímu večeru. Autobus dopravil mě a mnoho dalších pozvaných na baronovo temné panství. Vlastně ani moc temné nebylo, jen byla zrovna tma. Baron nás přivítal seznamem věcí, které v jeho obydlí rozhodně nesmíme dělat. Například byl přísně zakázán vstup na půdu. Při pohledu na zdejší nedůvěryhodné schodiště by mě podobná věc ani nenapadla. Následovala večeře, ke které jsme od Barona nedostali nic, takže jsme se museli uspokojit vlastním jídlem. Rozhořčenost hostů naštěstí Baron zmírnil ovocem máchaném v čokoládě. Také proběhlo vzájemné přiřazování hostů k dobrým vlastnostem. Nechápu, že se u každého z hostů našla nějaká dobrá vlastnost, přeci nemohli být všichni tak ctnostní... vlastně to už je u některých z nich teď jedno, ale nepředbíhejme.

V noci někdo kácel prales. Nebo to tak alespoň znělo a mám pocit, že ten někdo byl zdejší dlouhán a barman Hans Betrunken. Nechápu, koho to Baron zaměstnává. Ráno proběhla velice nečekaná rozcvička. Bylo velmi teplo, takže všichni hosté dobrovolně běželi v plavkách a doběhli dokonce až na pláž. Dopoledne jsme trávili čas hraním deskových her a také dorazil majordomus Klaus Abreissen (ano, z jeho jména se dá vyčíst jeho francouzský původ). O oběd se postaral kuchař Walter Gift. Ten chlápek je fakt dáreček, ale trochu jsem se bál, aby jídlo nebylo otrávené. Připravil nám těstoviny s mletým masem. Na původ masa jsem se radši netázal.

Odpoledne proběhl vojenský nácvik bitev s NERF zbraněmi. Úžasné přístroje, vypadají jako z budoucnosti. Naštěstí jsou zcela bezpečné. Pokud tedy nejsou označeny jako zbraň. Později odpoledne už byla volná zábava. Z ničeho nic všichni hosté začali něco řešit. Byl otevřený bar, kde si člověk mohl za proměnlivé ceny koupit drink. Pan John Grimlan disponoval takovým bohatstvím, že si zaplatil colu za sto dolarů. Asi ty peníze jinak nepotřeboval využít. Večer byla archeologická tombola, kde se daly vyhrát opravdu nádherné ceny od sošky zrození Venouše až po prach z Ježíše.

Neuvěříš mi, co se událo později večer. Někdo zabil Barona! Většina hostů začala panikařit, jiní se jen potměšile usmívali. Mezi všemi začaly putovat podivné předměty i zbraně a nikdo si nemohl být jistý ani vlastním životem… tedy do nedělního rána ještě ano. Na předmětech i Baronových skrýších se navíc začal objevovat podpis „Pan T.“. Byl to snad podpis vraha? Kdo ví. Následovala párková večeře i se soutěží (vyhrál ten dlouhán) a večer proběhlo promítání velice zajímavých filmů ze života nezničitelných lidí. Po nějákém tom hororovém zážitku se schody se šlo spát. Když jsem šel v noci na záchod, viděl jsem nějaké pány se svíčkami, jak něco vyvolávali. Doufám, že ten prastarý, co momentálně pojídá americká velkoměsta s tím nesouvisí.

Nedělní ráno se neslo ve znamení krve. Pan T. byl zezadu zastřelen, když si popíjel své kakao a přikusoval vánočku. Zabil ho detektiv Robert Crucian a záhy přišel na to, že zabil nevinného. To ale nevadí, umřelo ještě spousty dalších hostů a byl mezi nimi i pravý vrah Barona. Když se kácí les, lítají třísky no. Kolem poledne už bylo na panství jen pár paranoidních přeživších a spousta mrtvol. Klasika. Zbylým hostům tedy nezbývalo než uklidit panství, uvařit si oregánovku a odjet. Na toto panství se už asi dlouho nikdo nepodívá.

A tak jsem odjel i já. Byl to ale velice náročný víkend, do smrti na něj nezapomenu. Snad mi z mého vyprávění uvěříš alespoň něco. Jo a drž mi palce, zítra letím do minulosti zabít Hitlera.

Tvůj

Kung Fury