HKV 6 (2π)

Termín: 3.11. - 5.11.2017
Autor: Pavouk

Policejní zpráva z událostí 3. – 5. listopadu 1923, panství Springmeasure
Tato zpráva je přísně tajná a je určena pouze pro příslušníky Scotlandyardu. Jakékoliv její šíření (obzvláště na skautské stránky) bude trestáno dle zákona Spojeného Království.

Toho listopadového večeru se skupina podezřelých osob a individuí rozhodla vyjet na panství nedávno zesnulého lorda Spencera. Již ve vlaku se skupina chovala nad míru podezřele, když hrála podivné hry, ve kterých se mimo jiné museli navzájem bouchat. Někdo však nejspíš nechtěl, aby se skupina na panství dostala a vlak se na dlouhou chvíli zasekl. Skupina naštěstí dostávala zcela přesné časové informace o tom, kdy se vlak rozjede, takže se nemusela ničeho bát. Není náhodou, že náš agent Stephenson jako jediný jel jiným vlakem, a to bez jakýchkoliv potíží. Tu cenu jsme mu však do teď neodpustili.

Až pozdě večer dorazila tato cháska podivínů na panství a byla přivítána komorníkem Franksem a kuchařem Gerhartem Giftem. Proběhlo ošátkování dvou nových členů skupiny a šlo se spát. Ráno bylo pro většinu dosti nepříjemné. Po noci strávené posloucháním chrápání ostatních hostů museli běžet ven a cvičit. Kdyby byl starý lord Spencer ještě naživu, nic takového by nedopustil. Ovšem mnohem neslýchanější byla snídaně. Všichni hosté očekávali klasickou anglickou snídani a dočkali se jen dosti chudých švédských stolů. 

Dopoledne hosté strávili hraním deskových her, kde mohli uplatnit různé dovednosti. Mohlo jít třeba o odhalování mysteria, o pašování sýra, o sežrání co nejvíce mozků, o ovládnutí Tokia nebo dokonce celého světa (i když jen malého) a tak dále. Prostě všechny tyto dovednosti si mohli hosté vyzkoušet. K obědu nachystal kuchař těsto viny s boloňskou omáčkou. Kupodivu to vypadalo, jako by všichni na podobné jídlo už byli zvyklí, přitom na tomto panství nikdy nebyli… zvláštní.

Po obědě proběhl venku v parku trénink střelných zbraní a pak se začaly dít divné věci, kvůli kterým vznikla tato zpráva. Hosté se totiž najednou počali chovat jako by každému o něco šlo. Náš agent Jim Stephenson pátral po údajném vrahovi bývalého lorda, ale nevěděl, že ho má celou dobu u boku. Syn zesnulého lorda Jonathan kul pikle s Majordomem Henry Jonesem a společně se dostali do starého lordova trezoru. Na obsah trezoru měl však zálusk i vykradač bank Jack Meddows a mnoho dalších lidí. Mezitím se mezi hosty začaly vyskytovat podivné pilulky, které způsobovaly zvláštní chování u jejich uživatelů. K tomu všemu ještě začal šílet jeden starý knihovník a byl zde i psycholog Snow, který s tím ale sotva dokázal něco dělat. 

Celé panství se proměnilo v naprostý chaos. Kuchař připravil párky, někteří hosté však raději odmítli, když viděli kuchařův zabijácký výraz a výhružku na kuchyni. Bůhví z čeho ty párky byly. Napětí se nepatrně zmírnilo, při promítání dvou snímků: Soumrak mrtvých a Až vyjde měsíc. Pro některé následovalo krátké ječení u promítačky a pak spánek. 

Ráno se zdálo ještě chaotičtější. Po vánočce k snídani vše nabralo rychlý spád. Howard Shore se choval jako by žil ve snu (za to mohly ty pilulky), knihovník snad úplně zešílel, když zabil lorda Lincolna ze sousedního panství a všichni začali dostávat podivné vzkazy, které je vedly na záchod, za což nakonec mohl zatrpklý kuchař Gift. Vyvrcholení nastalo, když reálný vrah lorda Spencera zabil i jeho syna a pak několik dalších lidí včetně našeho agenta. Nakonec přežila jen hrstka lidí. Byl mezi nimi například komorník Franks, kterého smrt lordova syna nijak moc neranila (spíše naopak), nebo i ten vysoký zrzavý podivín, který nějakou náhodou získal obrovské jmění a několik cenných akcií.

Přeživší dále zinscenovali bitvu z druhé světové války (a to zatím byla jen ta první) a po gulášové polívce k obědu se vydali zpět do svých rodných panství, domů, doupat a kdo ví čeho všeho ještě. Zkrátka to dopadlo katastrofálně, jde o exemplární příklad selhání agenta i celého Scotlantyardu. Nic podobného už se nebude opakovat. Je považováno za nutnost se s informacemi o tomto víkendu dále nešířit.

Agent Scotlandyardu číslo SCP-173