Mafiánsko-kulinářský večer

Termín: 6.5.2012
Autor: Mýval

V podvečer v neděli 6.5. uspořádal pan Richard „R“ Leak, známý vlivný občan města New York (mnohými neoprávněně označován za mafiána či cosi podobného), v newyorském hotelu Ritz-Carlton malý večírek pouze pro zvané.

Co přesně se na tomto večírku odehrálo můžeme usuzovat jen z několika indicií, které unikly z policejních složek – seznamu hostů, fotografií pořízených pravěpodobně zejména novinářem Marcusem Pigeonem a listu ze zápisníku doktora M. E. Walla. Smrt většiny účastníků v závěru večera je obestřena rouškou tajemství, stejně jako to, proč tělo samotného R. Leaka nikdy nalezeno nebylo.

Jisté je, že zábava se rozproudila již v samém počátku večera a že o jídlo a pití nebyla nouze. Pan Leak si pozval zajímavé osobnosti ze všech koutů USA i odjinud, a proto je pravděpodobné, že se navzájem neznali a každý se malé společnosti krátce představil. Menší obrázek o jednotlivých hostech si můžeme udělat z tohoto seznamu pozvaných:

Ms. Pietra Mandevilla, podnikatelka v chemickém průmyslu
Mr. Vencolina Pampaloni, Italo-Čecho-Američan
Mr. Jeff O'Hara - "Slušňák", který nikdy nikoho nezabil
Ms. Monica Below, nešťastnou náhodou vdova
Ms. Millicent Siegelová
Mr. Donald O'Hrdlořez, muž se zálibou v uniformách
Mr. Marcus Pigeon - "Little", novinář
Mr. Salvador Mortadela, majitel betonářské firmy a mimo jiné výrobce postelí a ponožek
Ms. Minnie J. Brooks
Mr. Gabriel, taxikář
Dr. M. E. Wall, psychiatr a soudní znalec
Mr. Collin Castello

Z důvěryhodných zdrojů víme, že na večírku platil přísný zákaz jakýchkoli zbraní. To se však poněkud neshoduje s policejním protokolem, který byl sepsán v noci po ukončení celé události. Tento dokument uvádí dlouhý seznam více než 50 různých zbraní včetně mnoha střelných zbraní, válečného kladiva, několika jedovatých živočichů a žaludového krále. Můžeme se pouze domnívat, že tyto předměty hosté pronesli přes přísné prohlídky pana R. Leaka. Nebo snad pan Leak chtěl, aby někdo na jeho oslavu zbraně propašoval?

Můžeme jen hádat, co se odehrálo dále během celého večera. Na jeho konci bylo nalezeno jen množství mrtvých těl. Někteří hosté skonali nanejvýš neobvyklým způsobem, mezi příčiny smrti uvedené později policejním patologem patří například: umlácení pádlem, zadušení hroznovým vínem, zapíchnutí nůžkami. Záhadou zůstává i význam těchto několika poznámek Dr. Walla:

16:50 zatím bez příznaků
17:12 stále bez příznaků
18:00 stále žádné příznaky
19:08 mírná ztráta mentálních schopností
20:07 podrážděnost při větším nervovém vypětí
20:40 nervozita, třes rukou
21:35 únava a celkové vyčerpání
22:12 zatmívá se mi před-

Ani tento útržek ovšem nedokáže objasnit postatu událostí onoho osudného večera. Pan Leak jako by zmizel z povrchu zemského. Koupe se snad v řece Hudson s betonovými ponožkami? Nebo vše bylo do detailu naplánováno, jako v partičce rodinného podniku, kde po masakru na den sv. Valentýna právě pan R. Leak ukončil hru přímým zásahem do jediného jiného přeživšího?