Mistr šéf Mawadani 2016

Termín: 12.2.2016
Autor: Rychlík

Kdo vyhrál letošní první ročník kulinářské soutěže? A byl to zážitek gurmánský či gurmetský?

V klubovně se nás sešlo opravdu požehnaně. Hladoví zástupci všech věkových kategorií se přišli podívat na 12 jídel, které připravili členové skautů, roverů i oldskautů. Zezačátku jsem neměl vůbec ponětí, jaký bude vlastně výkon všechno ochutnat, natožpak sníst! Všechna jídla byla vedle sebe hezky postavená a jediné, co bylo skutečně jasné, byl fakt, že z klubovny dnes nikdo neodejde hladový…

Po krátkém úvodu jsme se všichni vrhli na ochutnávání a byl to skutečně zážitek gurmetský. Po malých kouskách všichni testovali co nejvíce jídel. 

Jak mi však větší část potvrzovala už v průběhu večera, všichni byli docela rychle nasyceni a tak se z gurmetského zážitku stával zážitek gurmánský (už nešlo o kvalitu, ale o množství). 

Já sám jsem zažíval zajímavý pocit nasycení, když jsem takticky začal se slanými pokrmy a poté přešel na sladké. Docela jsem se orosil, když jsem skončil slané pokrmy vcelku plný a zjistil, že jsem teprve v půlce. Nejinak na tom byli i ostatní. Když konečně většina účastníků ochutnala, co se dalo, a ohodnotila, co ochutnala, koukl jsem se, kolik že toho vlastně zbylo. Sodoma gomora. Zbývala už jen půlka všeho toho výtečného jídla. Nabádal jsem tedy rychle ostatní, aby si přidali. Naději jsem vkládal i v opozdilce, kteří dorazili v druhé půli večera. Ti však toho zas tolik nepojedli. 

Druhá půlka večera se tedy pro mnohé nesla v duchu hesla „nepraskni“. Také bylo možné přispět i na charitu pořádanou neziskovkami Vůdce v tísni, SKADRA a Česká červená lilie. 

Zlatým hřebem večera bylo samotné vyhodnocení. Nelítostný boj až o nejlepší jídlo mezi sebou svedly dvojnásobně čokoládový číský dort a čokoládový koláč. Vítězem se nakonec stal Maxův čokoládový koláč, který dokázal nadchnout většinu zúčastněných. Právem si Max odnesl diplom a zástěru mistra šéfa Mawadani 2016.

Zde uvádím celkové pořadí:
1. Max
2. Cipi
3. Myška
4. Adam
5. ZaZu
6. Luďa
7. Otesánek
8. Krtek
9. Buzz
10. Rychlík
11.– 12. Slanina
11.– 12. ZaZu(ka) 

Všem zúčastněným patří velké dík, protože připravili skutečně dobrá jídla a věřím, že si to všichni užili a pokud nepraskli, tráví doteď.