Odhalení pamětní desky

Termín: 14.9.2014
Autor: Kája

Oslava

Moc rád se vracím k odhalení desky Doďovi. Když jsme to připravovali, netušili jsme, jaké s tím budou trable. Začalo to umístněním, když jsme s překvapením zjistili, že košířská farnost zaujme tak negativní stanovisko, i když založení střediska se váže právě tam.
Jak se ukázalo, tak náhradní plocha na klubovně je vlastně lepší a pro nás přístupnější. Delší dohadování o textu nakonec přineslo i optimální řešení, s připomenutím obnovitelů po komunistických zákazech. Mě nejvíc překvapila spontánnost, kterou projevili lidi z celého střediska. Vzpomínková mše, sloužená Otcem Jiřím – Pákou, byla důstojným začátkem, zcela v duchu tradic střediska.
Slavnostní odhalování bylo opravdu slavnostní a musím poděkovat všem, kteří se o to zasloužili. Asi bych udělal chybu, kdybych nejmenoval zejména Rychlíka, který se ujal příprav i moderování, Merkura, který kromě velkorysého sponzorství zhodnotil Doďovo dílo, dále Cipi a Lenku za zpívání a přípravu občerstvení. Nemohu ani pominout ochotné pomocníky, kteří bez reptání vykonávali práce stěhováků a dalším, které jsem při své zapomnětlivosti vynechal...

Dědek Kája

Fotky ze slavnostního odhalování naleznete ZDE...

Pokud by vás zajímalo, jak se deska usazovala, tak fotky jsou k nalezení ZDE...