PŽD II.

Termín:  6.3. - 7.3.2020
Autor: ZaZu

Pochod železného dědka 2

Tenhle ročník byl pro nás všechny posledním setkáním na dlouhou dobu.

Sešli jsme se na Hlavním nádraží a začali dodržovat rozestupy, protože v česku se začaly objevovat první případy nemoci Covid-19.
Když jsme přišli skoro všichni (ano byli mezi námi i tací, co nepřišli vůbec),  koupily se lístky a vyrazili jsme na vlak, který jel do Vlašimi.

Ve Vlašimi jsme si dali výbornou večeři (zahrnující předkrm v escargots de Bourgogne) spolu s pitivem za velice přijatelnou cenu. Kolem desáté dorazila odpadlická část výpravy z okresní rady (která se také pohostila po francouzsku) a mohlo se vyrazit.

Šli jsme na Velký Blaník. Z dálky tak velký nevypadal, ale z blízka bohužel velký byl. Není divu, že nám blaničtí rytíři ještě nešli na pomoc, museli by jít z kopce a pak do kopce, aby se někam dostali a v plné zbroji by to bylo nad jejich síly.

Když jsme se vyškrábali nahoru na horu, dali jsme si chvíli pauzu, poslechli si příhody Železného dědka a vyrazili dále. Teda nějací dva zvědi z jiného střediska, jména, které je neslušné vyslovit, se oddělili a šli sami, ještě přes Malý Blaník. Na Malý Blaník se vydali i odvážlivci z našeho střediska, ale na rozdíl od jiných se odpojovali až těsně před odbočkou na Malý Blaník. Pár naprosto neskutečně statečných se rozhodlo Malý Blaník nezdolat a radši umrznout při čekání na ostatní na autobusové zastávce nedaleké vesnice.

Poté co se jsme se znovu všichni sešli jsme vyrazili dále na vlak zpět do Prahy. Byla to ještě dálka, kterou nikdo nečekal, a i když to bylo skoro po rovině, tak to bylo dost náročné.  Cestou jsme se pokusili vypustit lampion štěstí, který bohužel vzlétl a hned zase přistál, jelikož ho srazil poryv větru. 

Nakonec jsme došli na vlak do Lhoty Veselky, kde jsme se samou únavou jen smáli. Vlak přijel v čas a my v pořádku dorazili do Prahy, kde jsme se rozloučili.

Nutno ještě podotknout, že byl letošní ročník o poznání temnější, neboť chybělo pár kvalitních reflektorů na cestu. A někteří kvůli tomu tahali s sebou zrcadlo zbytečně. Snad se příště více poštěstí.

Účastníci pochodu:

Rychlík 2PŽD, Slanina 2PŽD, Vašek 2PŽD, Martin 2PŽD, ZaZu 2PŽD, Kristý 1PŽD, Myška 1PŽD, Zbýňa 2PŽD, Los 1PŽD