Sedm statečných ve Štěchovicích

Termín: 31.5.2014
Autor: Pavouk

Pár Pařmenů: Cesta sedmi statečných bratří Grimmů do středu země skrz jádro planety, aneb cesta tam a zase zpátky a Fénixův řád

Inu stalo se, že Na Knížecí se sešlo sedm sourozenců: Polský vlastenec, Mítůdý, Piroh, Váša, Ohybač, Hlavní Verlyba a Písař tohoto příběhu. Hned na nádraží se všichni bratři pustili do debaty o Harry Potterovi, čekajíce na autobus. Když naše skupinka dorazila do Štěchovic, hned ji očekával tvrdý výstup do kopce, po kterém následovala příjemná cesta s „výhledem“ na krajinu.

Zjistiv výši nudy bratrů, začal všechny Polský vlastenec (v té době teprve samozvaný „důvěryhodný Průvodce“) zkoušet ze skautského desatera. Zvládnete všechny jeho body vyjmenovat i vy? Nyní nemáte nic lepšího na práci, než si číst tento příběh a proto vás vyzývám: Zkuste to. Po chvíli putování členové zabočili k pomníku na památku nějakého Bedřicha, který střelil sám sebe pistolí do levého oka. Možná ho ovšem zabil někdo jiný. U pomníku dobrodruzi našli kešku a získali prázdnou nábojnici (doufejme, že ne tu Bedřichovu).

Dále vedl osud naší družinku do městečka Slapy, kde stojí nedobytný hrad. I putovali bratři dále, jisti si svou cestou, až dorazili k příhodnému místu k obědu. Takhle nějak to bylo, jedlo se, zpívalo, pilo. A chcete vědět, co se stalo dále? Tak čtěte. 

Bratři dorazili k místu s varováním, že vstupují do území žízně a najednou jim došlo, že jdou špatnou cestou a tak se vrátili k Slapskému hradu. Vydali se tedy jinou cestou. O chvíli později je slapské cimbuří vidělo již potřetí. Po další špatné volbě cesty, se z Důvěryhodného Průvodce stával Bastard s GPS. A po správném nalezení cesty se šlapalo dál. Co chvíli později, dorazili bratři k téměř magickému místu. Mám na mysli střed Království Českého a Váša trefně poznamenal, že už je stejně Republika. Skupina zde našla další kešku a mohla započít cesta zpět.

Dále bratři usoudili, že není čas ztrácet čas a tak přidali do kroku. Dokonce šli i zkratkou, která vedla přes nebezpečné houštiny, které již mnoho let nikdo nezkoušel projít. Je vidět, že členové této cesty jsou velmi stateční. Potom bratři doputovali do jejich lesa, tj. Grimmovského lesa. Najednou jeden bratr nařkl druhého, že je čarodějnice. Ten druhý ho na oplátku také prohlásil za čarodějnici. Poznáte z fotografií, který z těchto dvou bratří je čarodějnice?

V tomto úseku začala být cesta ještě těžší, protože všem docházeli tekutiny a bylo horko. Družina začala přemýšlet o zkrácení cesty, až došli k rozcestníku, který nazvali Sofiin rozcestník. Tam se bratři dohodli na kompromisu a šli po modré… Po cestě narazili na mnoho zajímavých věci, třeba na stromy. Mimochodem už umíte skautské desatero? Ještě ne? Tak se ho naučte.

Když bratři vítězoslavně došli do Štěchovic kolem velkého čerpadla, dali si všichni to červené, protože to hnědé neměli. Potom si neodpustili jedno úsměvné selfie a jeli do Matičky Prahy. V Praze nepohrdli tomu hnědému s mlékem (případné něčemu jinému) a bratři se rozešli.

Tímto končí putování bratří Grimmů, kteří Svatojánské proudy neviděli. Možná, že někdy příště se jim všem naskytne podobná příležitost prokázat hrdinství…

Zapsal Pavouk, ještě před večeří.