Skautská Operace HKV

Termín: 12.10. - 14.10.2012
Autor: ---cenzurováno---

Ze zápisu ---cenzurováno---

Bylo již pozdě večer a všude kolem tajné základny kdesi v oblasti Kublov byla tma jako ve špatně osvětleném béčkovém zombie filmu. Ve vzduchu vyselo cosi, a já jsem nebyl schopen určit co. Už se pomalu blížili kadeti tvrdého, tajného výcviku a zase to budou nějací usmrkánci…
A už jsou tady. Mnozí si vytahují řízečky od maminek, někteří se tváří, jakoby v životě nevylezli z tepla svého domova. No nic, budu muset být trochu tvrdší.
„Tak hoši, tady je ---cenzurováno---!“ Někteří s hrůzou oněměli, jiní nemohli uvěřit vlastním uším. „Přesně tak! A proto se teď půjdete pořádně vyspat, zítra to bude vskutku drsné.“ Na očích jsem mnohým viděl splasknout bublinu iluze, ve které žili, než se dostali do reality chladné jako vepřová kýta zapomenutá u řezníka v mrazáku. Skupina A byla ubytována v ---cenzurováno---, na rozdíl od skupiny B, která přečkala noc v ---cenzurováno---.

Sobotní ráno bylo chladné a v okolí ---cenzurováno--- byla mlha hustá tak, že by se dala krájet jen velmi kvalitním švýcarským nožem. Po výživné snídani jsem všechny svolal do NC, kde začala první část dvoudenního výcviku: trénink taktiky a schopnosti myslet. Pro některé to byl úkol nad míru magický, někteří se tvářili jak batolata na přednášce z biochemie. Ve vzduchu byl cítit zápach pálících se mozkových závitů… Ale všichni stále drží, což je úctyhodné oproti předchozí skupině, kde ---cenzurováno---.
No nic, budu muset přitvrdit. Do oběda přidávám ---cenzurováno--- a doufám, že si nikdo ničeho nevšimne. Naštěstí jsem slavil velký úspěch…
Odpoledne šlo do tuhého, na programu byl výcvik s ostrou municí. Teď konečně uvidím, jak si zelenáči povedou ve vyostřeném konfliktu. Už po prvním kole je jasné, že střílet umí, ovšem tváří se, jako japonští turisti na Karlově mostě. Jejich sebevědomí prudce klesne, když je hned v druhém kole instruktoři pořádně vyškolí… Po několika kolech je jasné, že už jsme je naučili vše potřebné a tak se vracíme ---cenzurováno---.

Večer probíhá zkouška psychické odolnosti a je vidět, že tato skupina je drsná jako neoholená tvář Chucka Norrise. Instruktážní film přežili všichni bez úhony, ovšem lístečky se jim moc sbírat nechtělo a dlouhou cestu dolů absolvoval jen málokdo.
A tak je zase čas jít spát.

Nedělní ráno je již slunečné a nikdo z kadetů netuší, co se ještě může stát. Hlavní slovo si vzal ---cenzurováno--- agent ŽD, který velmi stručně vysvětlil ---cenzurováno---. Jelikož se jedná o velmi ---cenzurováno---, bude potřeba ---cenzurováno---.
Nad loukou se snášel pach síry a spálených novin. Z cvičného cíle zbylo asi tolik, co z čokolády v hypermarketu při 60% slevě… Výcvik všichni přežili, což mě velmi překvapilo, když beru v potaz předešlou zkušenost.
Takže další skupina za mnou, kdoví, co přinese zítřek…