Středisková výprava do Hostinného

Termín: 5.-8.5.2023
Autor: Redaktorka měsíčníku Mawadiškové květy

Viktor Lustig znovu udeřil

Známý Hostinnský podnikatel a odsouzený podvodník Viktor Lustig má na svědomí další oběti.
Podle našich nejmenovaných zdrojů zase řádil, tentokrát ve svém rodném městě. Místní smetánka si mohla ve veřejné dražbě vydražit samotnou Eiffelovu věž. Boj mezi pěti prominentními rodinami byl vskutku krvelačný a na poslední chvíli se každá snažila ještě vydělat nějaký ten dollar, aby měla navrch před ostatními. Střed města tak zažíval navýšení aktivit v hazardu a umění. Hostinnská burza praskala ve švech po náporu nových investorů a nebylo vůbec jisté, jakým směrem se pohne cena akcií.

Rodina Dinosaurových vedená Raptorem, rodina Temných vedená Netopýrem, rodina Rojových vedena Májou, rodina Pichlavých vedena Kaktusem i rodina Sladkých vedena Piškotem – ti všichni dali vše do zisku cenné Pařížské památky. 

Nakonec však věž vydražil místní zbohatlík, pan Richard Lík. Jak se nám podařilo od očitých svědků zjistit, pan Lík si zjevně moc neprostudoval smlouvu, kterou podepisuje. Že se jedná o falzum, bylo zjištěno záhy, to už však Lustig byl pryč i se všemi penězi, které z dražby získal.

Naší redakci se bohužel nepodařilo zjistit, proč je zrovna v Hostinném tak velké procento naivních prominentních a bohatých lidí. Celá dražba křičela přímo do očí - “PODVOD!”

Aby se trochu utěšily emoce z tohoto podvodu století, zajistilo město Hostinné pro všechny večerní ples, který byl opravdu noblesní a zcela jistě by si nezadal ani se známým plesem v opeře. Tanec za zvuku populárních árií skutečně uklidnil napjatou situaci.

Město Hostinné, které si plně uvědomovalo trapnost celé sitauce, na závěr pohostilo všechny přítomné místní pochoutkou - tzv Hostinburgerem. Dokonce se zvládlo zahrát některé míčové hry i hru na schovávanou.  
Další osudy aktérů tohoto podvodu již naše redakce nevypátrala. 

Pro dámský měsíčník Mawadiškové květy sepsala Anna Lustigová