Tábor 2014 - Ostrov pokladů

Termín: 3.7. - 19.7.2014
Autor: Pavouk

Ostrov Pokladů

Jak jistě víte, většina příběhů začíná v hospodě. Pojďme se do jedné podívat. Vše začalo 7. července zapomenutého roku, kdy se banda mladých plavčíků sešla v nedaleké krčmě. Jeden gentleman, Ned Berlow se jmenoval, hledal posádku při své honbě za pokladem. Stejně jako dnes, i tenkrát lidé potřebovali peníze a tak se naši plavčíci ihned upsali. Bylo jich však mnoho a tak kapitán Ned Bearlow rozhodl, že se mají rozdělit na tři družiny – Morgans, Blek Flek a Společenství Gnuta Zrzavého. Ovšem chlapci nebyli jediní, kdo toužil po financích. Této dohody si všimli i místní opilci a upsali se také, čímž vytvořili 4. skupinu. Byli tak opilí, že je plavčíci museli dotáhnout domů. Další den už však měla započít plavba.

Když se mladíci ráno probudili, byli velmi natěšení na plavbu, ale kapitán je zarazil velmi těžkým úkolem. Jak už bývá zvykem, nejdříve se pluje do Tortugy. A jediné co se v Tortuze dá dělat kromě opilství a prostituce je obchodování. Chlapci tedy měli naložit obchodní zboží na loď Růžová Panna. Už tenkrát si tyto tři družiny začali škodit. Místo toho aby v klidu nakládali zboží postupně na loď, se začali navzájem okrádat. Naštěstí se do toho nezapojili naši opilci, kteří byli až moc vyčerpáni z předešlé noci, a tak jejich vůdce John Jameson rozhodl, že nic dělat nebudou.

Ještě téhož dne započala plavba a kapitán si koupil nového papouška Zikmunda. Bohužel naše námořníky zastihla velká bouře, při které se všichni museli snažit, aby loď byla v pořádku. Naštěstí vše dopadlo dobře.

Po bouři dorazila loď na atolový ostrov, v jehož laguně žije velká kolonie žraloků. Plavčíci měli odchytávat jejich mláďata, což byla velmi těžká činnost, neboť voda byla velmi studená a žraločí samice velmi naštvané. Nakonec se ale našim námořníkům vše podařilo a vypadalo to, že cesta probíhá úplně hladce…

Ještě téhož dne večer se ale stalo něco velmi nepříjemného. John Jameson viděl, jak se našemu kapitánovi daří, a zahlédl v tom svou příležitost. Probodl kapitána a skopl ho do vody. Po Nedu Bearlow zbyl jen papoušek Zikmund a kapitánův klobouk, který začal nosit John Jameson, tedy nový kapitán. Mladí námořníci si mysleli, že nic horšího se stát už ani nemůže a všem se po nějaké době podařilo usnout.

Když se ráno probudili, nevěřili vlastním očím. Byli na pustém ostrově a John Jameson jim tam nechal svůj posměšný vzkaz. Teď se o sebe musí plavčíci postarat sami. Den probíhal pěkně a mládenci měli strach, že na tomto ostrově zůstanou na vždy a tak se dohodli, že dalšího dne udělají nějaký vzkaz pro pomoc.

To, co se stalo v noci, nikoho ani v té nejhorší můře nenapadlo. Na ostrově nebyli sami. Byli tam s nimi kanibalové, kteří unesli vůdce tří družin a chlapci je měli potají vysvobodit. Nakonec se vše podařilo.

Dalšího dne ráno se spustil prudký déšť a plavčíci začali vyrábět obrovské nápisy „HELP“, s nadějí, že pro ně někdo přijede.

Čekali až do dalšího rána, kdy si pro ně přijela podezřelá loď, která je ihned nabrala jako otroky. To se nikomu z chlapců nelíbilo, ale možná to bylo lepší, než kdyby zůstali na ostrově navždy.

Co by to bylo za otroky, kdyby hned nepomysleli na revoluci. Ale jak se dostat až ke zbraním ve zbrojnici? Naši chlapci velmi dlouho hledali cestu pro zbraně. Když se jim to nakonec podařilo, rozhodli se, že další den zajmou tuto loď a poplují se pomstít Johnu Jamesonovi.

Jak se dalo očekávat, ráno dalšího dne započal masakr o nadvládu nad lodí nejen proti námořníkům, ale i mezi otroky. Tento den skončil vítězstvím otroků, i když s velkými ztrátami. Nejvíce lodě obsadil skupina Morgans, za což si zaslouží uznání. Nyní mohla započít plavba za pomstou, takže za smrtí Johna Jamesona. Obsazená loď mládenců, je rychlejší než Jamesonova Růžová Panna a to hrálo chlapcům do karet.

Když dalšího dne dohnali Růžovou Pannu, započal čelní útok a velký masakr. Po dlouhém a únavném útočení, se podařilo přemoct Jamesonovu loď, avšak její kapitán zmizel. Byla ovšem nalezena šifra, která měla dovézt až k pokladu a tak se po ní chlapci dalšího dne dali.

Toto putování za pokladem bylo dlouhé a únavné. Nikdo ovšem nečekal to, že když se po tak dlouhém putování konečně objeví truhla, je v ní jen další posměšný vzkaz Johna Jamesona. Stálo tam, že si užívá pokladu v přístavu zvaném Čestice. Chlapce jakoby posedl amok. Vypluli směr Čestice, co nejrychleji to šlo. Když se dostali do Čestic, viděli tam Johna, jak si užívá ukradený poklad. Jameson padl probodnut na zem a poklad byl chlapců.

Tímto končí vyprávění o ostrově pokladů.