Úvodní výprava skautů 2023 - Okoř, Budeč

Termín: 28.9. 2023
Autor: Špenát

Na den české státnosti, se v brzkých dopoledních hodinách sešla skupinka třinácti skautů. Výpravu zorganizoval moudrý Pavouk a dále přítomni byli: Rychlík, Kocour, Drak, Nemo, Kaktus, Špenát, Dyma, Raptor, Odyseus, Matěj, Kuba a Ministr. Z Dejvic, kde jsme měli místo srazu, jsme autobusem vyjeli do Horoměřic. Zde jsme našli první kešku a byli jsme uchváceni kreativními názvy ulic. Pod zvuky letadel jsme pokračovali dál směrem ke svaté Juliáně a po cestě jsme vyzvedli druhou kešku. U svaté Juliány jsme se dozvěděli jak nás Bůh ochrání před všemi mukami a šli jsme dál.

V Pastvišti jsme našli naší třetí krabičku dne a pokračovali jsme Tuchoměřickými uličkami a místními luky pod svitem poledního slunce k jeskyni svatého Františka. Zde jsme objevili další kešku a vydali jsme se k Okoři. Po marné snaze najít v Čičovicích zmrzlinu jsme se dostali až k našemu prvnímu velkému zastavení, hradu Okoři. Všichni jsme zažali obědvat a jako zákusek jsme dostali asijské bonbóny od Rychlíka s tajnými příchutěmi. Také nás opustil Odysseus. Je to asi ,,Pitomec’’. Po dlouhém uvažování jsme dospěli názoru, že prohlídka hradu je moc drahá a místo toho starý a dobrý (nebo jen starý?) Rychlík koupil všem zmrzlinu (asi i dobrý).

Od Okoře jsme se směřovali dále na sever. Vzhledem k nově doplněným zásobám jsme začali plýtvat vodou, ale ne na dlouho, protože po přebrodění nebezpečného brodu jsme se dostali k Dolskému mlýnu, kde jsme našli naší pátou kešku chráněnou magickými zvířaty a ježkem. Dále skrz údolí Zákolanského potoku jsme se dostali, až k naší cílové destinaci, Budči. Zde jsme měli druhou velkou pauzu, neboť se tu konali svatováclavské slavnosti a bylo zde mnoho předraženého jídla, spoustu lidí a kreččí koule. Následně jsme sešli dolů z kopečka do Zákolan a jeli jsme domů. I přesto jsme ale nemohli odpočívat, však: ,,Do Prahy je cesta dlouhá a kdo to nevá, ten je pitomec.”