Vánoční výprava skautek a skautů

Termín: 15.12.2019
Autor: Magaly

Sešli jsme se v 8:15 na Masarykovém nádraží u kolejí 2. a 3.                                                           

Bylo nás celkem 13. 4 skauti: Cukr, Lukáš, Drak a Ostříž, 4 vedouci: Betty, Míša, Pavouk, Ben a    5 skautek : Verča, Andy, Maya, Matylda a já…Magaly

My všichni jsme byli odhodláni vyrazit do Máslovic za slavným máslovým betlámem.                                                                                                               Bylo 8:19 seděli jsme ve vlaku a jakož to správné holky jsme četly, na nádraží koupené, časopisy s horoskopem. Kluci si mezitím povídali o učitelech a vedoucí? To nikdo neví.

Jeli jsme asi 40 minut. Vystoupili jsme na konečné zastávce, teda nevím kde, ale vím, že na konečné.

Tak dvě hodiny jsme šli až do Máslovic, povídali jsme si o různých věcech, už si nepamatuji přesně o čem, a ve ¼ cesty jsme začali hrát hru šváb. Je to hra o tom, že na začátku všichni řeknou jedno slovo a všechna slova, která se řekla, se nesmí používat do té doby, dokud se nedojde do cíle. Nesměli jsme říct: Muffin, ne, nevim, most, řeka, Cukr, máslo, selfie, mobil, atd…

Chvíli před zastávkou jsme my holky začaly flákat dřepy po každém zakázanem slově a tak nám je počítali. Holky se toho lekly a začaly dělat všechny dřepy podstivě, ale já jsem se s Betty a skautama domluvila, že nakonci udělám místo dřepů kliky (polovinu napočítaných dřepů). Nakonec to přesáhlo 150 a tak jsem dělala ty dřepy. Lukáš schválně říkal slova, která jsme neměli říkat a tak za každý naschvál dělal dva dřepy (později i 10).Prej to dělal kvůli tomu ,abych dělala 100 kliků. Ale já už jsem se rozhodla dělat dřepy!

Došli jsme dlouhou cestu podél řeky a zastavili se u odlivu řeky do rybníku, kde byly nutrie. Byli jsme tam dost dlouho, ale nakonec jsme šli lesem až do Máslovic. Bylo to do kopce… Hodně do kopce. Bylo to vyčerpávající, ale nějakým způsobem jsme to zvládli. Jak někdo může bydlet v takovém kopci! Čkali jsme asi ¾ hodiny než se otevřelo museum. Kluci našli kešku a my jsme si povídaly. Když jsme vstoupili do muzea, nejvíc mě překvapilo, že nám řekli, ať se snažíme nedýchat?! Jak jsme asi neměli dýchat? Ano chápu, aby se to máslo nerozteklo, ale stejně.

Po muzeu jsme šli cestou zpátky dolů, ale čekali jsme na převoz přez řeku, kde jsme pak asi 20 minut hledali průlez k rozhledně, kde jsme si udělali dobrou fotku.

Jeli jsme vlakem o 25 minut dřív. .První, co jsem udělala ve vlaku bylo 75 kliků. A pak se na mě kluci dívali jak hraju Brawl stars. A to jsem asi dělala celou dobu domu.

                                                                           

Toť vše z výpravy do Máslovic od Magaly.