Zahajovací výprava skautek

Termín: 4.-6.10.2019
Autor: Simča

Je pozdní večer 4.10. a skautky mají úvodní výpravu. Sešly jsme se v 18:00 u velké klubovny na Okrouhlíku. A tam jsme také strávily páteční noc.

Když jsme všechny dorazily, tak nám Betty řekla, že celý víkend budeme vařit my, skautky, a že si máme sepsat seznam, co budeme celý víkend jíst a jaké suroviny musíme koupit.
Poté, co jsme dopsaly seznam, tak jsme si objednaly pizzu k večeři.
Navečeřely jsme se a koukly se na dokument týkající se plastu v moři a všude okolo nás.
Poté jsme hrály deskové hry a povídaly si a pak už jsme šly spát.

Druhý den jsme vstaly v 7:00 ráno. Musely jsme se rychle nasnídat a zbalit si a pak už jsme konečně vyrazily do Jičína. Cesta trvala cca hodinu a půl, ale to nám nevadilo, protože ve vlaku nebyla vůbec nuda.
Dorazily jsme do Jičína a vydaly se do obchodu, tam jsme dostaly seznam, co máme koupit, ale nakonec jsme koupily něco jiného. Po nakupování jsme vyrazily do klubovny. Vybalily si a pustily se do vaření oběda (k obědu byly tortilly). Poté jsme měli polední klid. A pak následoval program, který jsme měly vymyslet v pátek večer, akorát ho vymyslel jen jeden tým. Tak jsme se vydaly prozkoumat náměstí, tam to bylo moc pěkné, tak jsme si tam i něco málo nafotily.
Pak jsme si uvařily večeři (palačinky) a navečeřely se. Po večeři jsme znovu hrály deskové hry a pak jsme šly spát.

Třetí a poslední den jsme vstávaly v 8:30 ráno. Nasnídaly se a vydaly jsme se na rozhlednu a na krátkou, ale krásnou procházku. Pak jsme uvařily oběd (těstoviny se smetanou, hráškem a kuřecím masem). Poté už jsme si musely balit a vydat se na vlak, jely jsme vlakem do Nymburku a tam přestoupily do vlaku směr Hl. nádraží. Na Hlaváku jsme se rozloučily a jely domů.

Sice nám v sobotu moc nepřálo počasí, ale výprava se vydařila a všem se moc líbila !!