Zimní Přechod Brd 2022 Skauti

Termín:  22.1.2022
Autor: Ministr

Dne 22. ledna jsme se v hojném počtu sešli klasicky jako každý rok na Smíchovském nádraží a vyjeli na výpravu.

Zprvu jsem měl malinko problém spočítat kolik nás zde vlastně bylo, protože tu bylo téměř k nepohnutí, ale pak jsem využil své matematické znalosti ze školy a napočítal jsem nás celkem 8. Z toho byli 4 vedoucí – Pavouk, Ben, Ondral, Kocour a 4 účastníci – Lukáš, Petr, Bizon a já. Původně měla jet i Vlčata, ale všichni se dostali do karantény.  

Po dokoupení zásob jídla v pekárně jsme všichni byli připraveni vyrazit, takže jsme nasedli na autobus a vyrazili směrem do Mníšku pod Brdy. Hned po vystoupení z autobusu jsme se vydali na kopec, na Vyhlídku u Kříže, kde nám Pavouk oznámil, že po cestě budeme hledat kešky. Hned první byla zde, proto se tři z nás vydali na lov. Mezitím zbytek zůstal na vyhlídce a dostali od Pavouka chalvu. Zprvu mi to moc nechutnalo, takže jsem si znovu nedal, ale později jsem tomu přišel na chuť a zas tak špatný to nebylo. Mezitím Petr našel kešku a my se mohli posunout ke Kapli sv. Máří Magdalény, kde byla další keška. Tu jsme bohužel nenašli. Vydali jsme se po červené značce dál. Cesta nám hezky utíkala, protože jsme si povídali, až jsme došli k červenému kříži, kde byla další úspěšně nalezená keška. Pavouk nám nabídl chalvu. Poté jsme šli k jezírku, tam jsme objevili trampskou osadu, našli kešku a ochutnali zase chalvu. Po chvíli cesty jsme vyběhli na kopec pro další kešku. Tady jsme našli tajemné pohřebiště. Pavouk nám tady dal zase a opět chalvu. Došli jsme na Babku a rozdělali zde oheň. Opekli buřty a najedli se všeho možného. Poté sem přišli skautky, světlušky a benjamínci. Nabrali jsme síly a vydali se opět na cestu. Došli jsme do Řevnice a zastavili se těsně před zavíráním v cukrárně jako každý rok. Pak už jen nasedli na vlak a dojeli do Prahy.

Věřím, že si všichni užili tuto pohodovou výpravu stejně jako já a budeme doufat, že příští rok se nás zde sejde alespoň dvakrát tolik co letos.