Zimní přechod Brd za Chalvou

Autor: Kocour

Všem nám hned od začátku bylo jasné, že to bude Pořádná Bejkárna. Do autobusu se totiž nacpalo mnoho dalších lidí (asi skautů). Navíc s námi nejel Ministr, protože nejspíš zaspal. Za trest tedy musel jet se světluškami. Bizon, Raptor a Odysseus patrně soutěžili o to, kdo z nich natahá do autobusu nejvíce sněhu. Korunu tomu všemu nasadil Rychlík, který se celou cestu snažil tvářit jako člověk, ale vůbec mu to nešlo.

Hned jak jsme vystoupili z autobusu vydali jsme se na posvátnou výpravu za Chalvou ve jménu boha Ludina. Celou cestu nás vedl hlavní představitel naší církve mistr Pavouk. Po necelém kilometru cesty už někteří z nás vypadali jako by za sebou měli výstup na Everest. Ale ani tato skutečnost nezabránila vypuknutí sněhové bitvy. Někde v blízkosti louky se k nám tajně připojil Ministr, kterému se podařilo vyprostit ze spárů světlušek.

Potom co naše početná družina dorazila k trempské osadě (Chalva place), následoval příděl Chalvy a přiběhl Kondor. Všichni z toho byli nadšeni, až na Odyssea, kterého Kondorova přítomnost uvrhla do hluboké deprese. Hrozně se bál, že mu Kondor něco udělá. A také udělal. Odysseus zahučel do louže hluboké asi dvacet centimetrů (značně k tomu přispěla Odysseova blbost). Drak neskrýval svoje nadšení. Následoval oběd, při kterém se Kondor pokoušel vysušit Odysseovi boty na erárním roštu, který nejspíš zažil první Rychlíkův Přechod Brd. Pro ty boty to bohužel znamenalo jejich poslední Přechod Brd.

Po obědě proběhla další sněhová bitva, tentokrát mnohem drsnější. Bili jsme se jako správní věřící. I když všichni bojovali proti všem, ke konci začala vnikat různá spojenectví. Nejvíce to odnesl Rychlík, ze kterého se jako vždy stal hlavní terč. Jednoduché to neměl ani Dima, který si proti sobě poštval skoro všechny.

Většina z nás se řídila jednoduchým pravidlem: udělat kouli a po někom ji hodit. Tráva si ovšem dával záležet, jeho koule byla asi čtyřikrát větší, než byl běžný průměr. Ovšem počtem nás všechny překonal Pavouk, se svými pěti koulemi, i když žádnou z nich patrně po nikom nehodil. I přesto, že se k nám na konci připojilo několik dalších skupin a my jsme byli nuceni složit zbraně, tato výprava měla opravdu koule.