ZVaS - krajské kolo

Termín: 8.-10.6.2018
Autor: ZaZu

Již na začátku května jsme věděli, že víkend, který nás čeká v červnu, bude zajímavý a plný zábavy. Sešli jsme se na hlavním nádraží pod cedulemi, ale nebyli jsme jediní  kdo se tam scházel, což bylo velice zmatečné. Nakonec jsme se sešli v plném počtu osmi světlušek (Anežka, Viki, Julinka, Dori, Maya, Magaly, Bibi a Verča)  a tří vlčat (Ostříž, Bizon a Honza). Když jsme došli na nástupiště, zjistili jsme, že ve vlaku bude těsno. Po dojetí na nádraží v Olbramovicích, jsme přestoupili do autobusu, ve kterém bylo živo. Hrál se kámen-nůžky-papír, hlučelo a doufalo, že už brzy budeme na místě. Když jsme dojeli na místo, na řadu přišlo stavění stanů, ubytování a večeře.  Po večeři jsme poseděli s kytarou u stanu a později i u ohně a šli spát.

Druhý den ráno jsme vstávali velice brzy, jelikož snídaně byla již v 7:30. Okolo 8:30 přijel zbytek vlčecí skupinky, Adam s Davidem.  V 9 byl nástup, na kterém se z našich vlčat a světlušek stali trpaslíci, kteří se pokusí zachránit Sněhurku, a po něm vyhlášení, kdy kdo startuje. Vlčata startovala v 11:10 a světlušky v 11:45. Při čekání na start se hrála vybíjená, střílelo na medvěda či výtvarničilo. Když vyrazili na závod, čekalo je spoustu zajímavých stanovišť např.  kuchařské dovednosti, první pomoc, logické myšlení, fyzická zdatnost či dopravní značky, vyhledávání informací či orientace v mapě. Po dokončení je čekal oběd a další turnaje ve vybíjené. Pak byla večeře a po ní promítání pohádky v letním kině, které začalo pojídáním rakviček se šlehačkou. Jelikož závod byl na téma Sněhurky a sedmi trpaslíků, promítala se legendární disneyovka, která získala i Oskara za hudbu- Sněhurka a sedm trpaslíků. Poté jsme se odebrali k ohni, kde proběhlo kytarohraní a poté spánek.

Další den ráno jsme zase brzy snídali a poté byl nástup, kde jsme se dozvěděli výsledky. A jak že ty naši hrdinové dopadli? Hlídka vlčat se umístila na krásném sedmém místě a hlídka světlušek na krásném patnáctém místě. Po nástupu proběhla hra v lese, protože se ukázalo, že princ, co vysvobodil Sněhurku, byl větší bordelář než trpaslíci a tak od něj Sněhurka utekla hledat nového prince a trpaslíci ji znovu pomáhali. Nakonec si našla nového prince a mohl pokračovat program. Hrály se hry a balilo se. Pak přišel oběd, rychlé dobalovaní a úprk na autobus, který nás dovezl na nádraží. Na nádraží jsme čekali trochu déle a tak byl prostor pro hraní různých her.  Počasí o víkendu nám přálo, bylo slunečno a teplo.  Jedinou přeháňku, kterou jsme potkali, jsme úspěšně přečkali na nádraží v podchodu.  Ve vlaku cestou zpět, bylo velice krušno a plno, ale skauti jsou skladní, takže jsme se všichni vešli a v pořádku dorazili na nádraží a domů. Celý víkend kolem nás chodil Rychlík s fotoaparátem. Na jeho dílo se můžete podívat v kategorii fotogalerie.