Deurbanizační výprava do Českého krasu

Termín: 6.4. 2024
Autor: Kaktus

Jelikož je důležité si neustále doplňovat vzdělání, tak jsme se jedné krásné dubnové soboty opět v hojném počtu sešli na Smíchovském nádraží, abychom nabrali nové vědomosti, tentokrát o zvláštním druhu primátů zvaných vidláci. Na nástupišti nás ale obohatil Rychlík, který nám řekl o existenci skvělého sociálního archivu zabezpečeného správci. Určitě se tam musím někdy zajít podívat. Následně stihl Pavouk ještě na Sokola tasit zbraň, ale to už ho přerušil příjezd vlaku.

Kocour zavelel k nástupu a vedoucím vlčat tak nezbylo nic jiného než do vlaku skočit, protože na nástupy mají ban. Cesta proběhla poměrně v poklidu vyjma přílišné hydratace Pavoukových kraťasů. Po příjezdu na sympatickou zastávku se sympaticky pověšeným názvem nás Kocour neváhal poučit o správném chování na území domorodých kmenů a zakázal nám proto vyslovovat slova město, vesnice, prales, vidláci a na to poslední už si nevzpomínám. Pavouk pak k úžasu všech přítomných poprvé v dějinách oznámil, že žádný skaut nemusí platit kvůli této výpravě ani korunu, jelikož je financována z přebytků z výprav předchozích, a tak jsme se energickým tempem vrhli do dlouhé poutě.

Kochajíce se estetikou dosud nezohyzděné krajiny a jejími zaostalými obyvateli, jsme prošli kol úchvatné kornské zástavby a pokračovali až k mostu, na kterém smí být pouze dvě auta. Cesta ubíhala rychle a po osvěžení chalvou (a taky vodou ze studny) jsme se setkali i s připojivším se Ministrem, načež dorazilo Kocourem slibované kardio ve vskutku spalujícím žáru slunce. Dorazili jsme ke svaté skále pod Janem a Pavouk nabídl výstup nahoru, přičemž v těsném hlasování tuto nabídku neodmítl ani jeden skaut. Rychlík koupil podobně jako v září všem skautům zmrzlinu a Sokol o pár minut později neváhal a zapálil Pavoukovi jeho doutník. Pak už jsme jenom šli a šli a došli až k nově rekonstruovanému berounskému nádraži, kde si Ministr všem skautům nezapomněl připomenout přihlašování na čtvrtou S + S a odebrali jsme se spokojeni s nově nabytými znalostmi o vesničanech do svých domovů.